7 dni temu

    Magia faszerowanych warzyw PRZEPISY na chayote, bataty i okrągłą cukinię

    Warzywa od zawsze były podstawą zdrowej diety, ale nie muszą być nudne! Faszerowane warzywa to fantastyczny sposób, aby wzbogacić codzienne…
    1 tydzień temu

    Balsamka OGÓRKOWATA PRZEPISY, uprawa, właściwości zdrowotne, cukrzyca

    Balsamka ogórkowata (Momordica charantia) to roślina, która od wieków była stosowana w medycynie tradycyjnej, szczególnie w krajach Azji i Afryki,…
    4 tygodnie temu

    Festiwal Azjatycki, Sakura Festiwal Japoński i Festiwal Słodyczy Świata w Krakowie

    Szukasz pomysłu na ciekawy weekend? Mamy dla Ciebie rozwiązanie! W dniach 13 i 14 kwietnia 2024 roku Hala Cracovia w…
    22 marca 2024

    Smaki FILIPIN Podróż kulinarna przez filipińską kuchnię i lokalne potrawy

    Filipiny, archipelag składający się z ponad 7 tysięcy wysp, oferują bogatą i zróżnicowaną kulturę kulinarną, będącą efektem wielowiekowych wpływów zarówno…
    22 marca 2024

    Papaja SMAK i PRZEPISY na obiad desery i smoothies

    Papaja, znana również jako Carica papaya, jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych i cenionych owoców tropikalnych, które swoją popularność zawdzięcza nie…
    20 marca 2024

    Wielkanocne specjały dawniej i dziś

    Uwielbiamy celebrować przedświąteczne chwile. Przygotowania do Wielkanocy rozpoczynamy, gdy tylko poczujemy na twarzy pierwsze promienie wiosennego słońca. Ozdoby wielkanocne pojawiają…
    27 lutego 2024

    Tinola PRZEPIS na klasyczną zupę kuchni filipińskiej

    Zupa Tinola to klasyczne danie kuchni filipińskiej, będące esencją domowego ciepła i prostoty. Jest to bogata i aromatyczna zupa, w…
    16 lutego 2024

    Jicama Kłębian kątowaty Właściwości, zastosowanie i PRZEPISY na bulwę z Meksyku

    Jicama, znana również jako meksykańska gruszka wodna lub słodki ziemniak, to korzeń rośliny Pachyrhizus erosus, który od wieków zajmuje ważne…
    Back to top button
    Close