1 dzień temu
Smaki FILIPIN Podróż kulinarna przez filipińską kuchnię i lokalne potrawy
Filipiny, archipelag składający się z ponad 7 tysięcy wysp, oferują bogatą i zróżnicowaną kulturę kulinarną, będącą efektem wielowiekowych wpływów zarówno…
2 tygodnie temu
Smaki MALEZJI Kulinarna podróż po bogactwie smaków i aromatów
Malezja, leżąca w sercu Azji Południowo-Wschodniej, to kraj o niezwykłej różnorodności kulturowej, etnicznej i naturalnej. Od bujnych lasów deszczowych i…
2 tygodnie temu
Wieczory i pikniki z muzyką w Winnicy Tarnowskiej
Mamy świetny plan na weekend! W piątek, sobotę i niedzielę (30 sierpnia – 1 września) odbędą się „Wieczory i pikniki…
2 tygodnie temu
Cendol PRZEPIS na orzeźwiający deser z Azji Południowo-Wschodniej
Cendol to jeden z najbardziej rozpoznawalnych i uwielbianych deserów w Azji Południowo-Wschodniej, szczególnie popularny w Malezji, Indonezji, Tajlandii i Wietnamie.…
2 tygodnie temu
Ais Kacang PRZEPIS na malezyjskie lody z fasolą i kukurydzą
Ais kacang, znane również jako „ABC” (Air Batu Campur), to jeden z najbardziej popularnych deserów w Malezji. Jest to kolorowy…
2 tygodnie temu
Teh Tarik PRZEPIS na malezyjską herbatę z mlekiem skondensowanym
Teh tarik, co w języku malajskim oznacza “ciągniętą herbatę”, to jedno z najbardziej rozpoznawalnych i uwielbianych napojów w Malezji i…
2 tygodnie temu
Nasi Kandar PRZEPIS na popularne danie z Malezji Północnej
Nasi Kandar to jedno z najbardziej znanych i uwielbianych dań kuchni malezyjskiej, które wywodzi się z północnej części kraju, szczególnie…
3 tygodnie temu
Hainanese Chicken Rice PRZEPIS na kurczaka z ryżem po hajnańsku
Hainanese Chicken Rice, znane również jako kurczak z ryżem po hajnańsku, to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni azjatyckiej. Choć…