1 tydzień temu

    Papryka Serrano Przepisy, uprawa, zastosowanie kulinarne i właściwości zdrowotne

    Papryka serrano to jedna z najbardziej cenionych i tradycyjnych odmian chili pochodzących z Meksyku. Choć mniejsza i smuklejsza niż jalapeño,…
    1 tydzień temu

    Pane di Altamura Przepis na chleb z serca Apulii

    Pane di Altamura to jeden z najsłynniejszych chlebów Włoch – złocisty, aromatyczny, wypiekany z lokalnej pszenicy durum i chroniony unijnym…
    1 tydzień temu

    Manakish z Zatarem PRZEPIS na arabską pizzę chlebek Man’ousheh

    Manakish z Zatarem to jedna z najbardziej charakterystycznych i uwielbianych potraw kuchni bliskowschodniej. Popularna na całym Bliskim Wschodzie, od Libanu…
    1 tydzień temu

    Niezbędnik kulinarny na Wielkanoc od marki Knorr

    Żurek, wiosenne sałatki, soczysta pieczeń, aromatyczny pasztet czy faszerowane jajka – wielkanocny stół to bogactwo tradycyjnych smaków. Aby tegoroczne święta…
    2 tygodnie temu

    Papryka Jalapeño PRZEPISY, uprawa i właściwości

    Papryka jalapeño to bez wątpienia jedna z najbardziej znanych i lubianych odmian papryki chili na świecie. Jej charakterystyczna, średnio ostra…
    2 tygodnie temu

    Knäckebröd PRZEPIS na szwedzki chrupki chleb z historią

    Knäckebröd, znany też międzynarodowo jako crispbread, to cienki, chrupiący i niezwykle trwały chleb, który stał się jednym z symboli kuchni…
    2 tygodnie temu

    Chile relleno PRZEPIS na klasyczne danie z nadziewaną papryką poblano

    Chile relleno, czyli w dosłownym tłumaczeniu „nadziewana papryka”, to jedno z najpopularniejszych dań kuchni meksykańskiej, rozpoznawalne niemal na całym świecie.…
    3 tygodnie temu

    Chiles en nogada PRZEPIS na symbol Meksyku na talerzu

    Chiles en nogada to jedno z najbardziej reprezentatywnych i symbolicznych dań kuchni meksykańskiej – nie tylko pod względem smaku, ale…
    Back to top button
    Close