7 dni temu
Magia faszerowanych warzyw PRZEPISY na chayote, bataty i okrągłą cukinię
Warzywa od zawsze były podstawą zdrowej diety, ale nie muszą być nudne! Faszerowane warzywa to fantastyczny sposób, aby wzbogacić codzienne…
1 tydzień temu
Balsamka OGÓRKOWATA PRZEPISY, uprawa, właściwości zdrowotne, cukrzyca
Balsamka ogórkowata (Momordica charantia) to roślina, która od wieków była stosowana w medycynie tradycyjnej, szczególnie w krajach Azji i Afryki,…
4 tygodnie temu
Festiwal Azjatycki, Sakura Festiwal Japoński i Festiwal Słodyczy Świata w Krakowie
Szukasz pomysłu na ciekawy weekend? Mamy dla Ciebie rozwiązanie! W dniach 13 i 14 kwietnia 2024 roku Hala Cracovia w…
22 marca 2024
Smaki FILIPIN Podróż kulinarna przez filipińską kuchnię i lokalne potrawy
Filipiny, archipelag składający się z ponad 7 tysięcy wysp, oferują bogatą i zróżnicowaną kulturę kulinarną, będącą efektem wielowiekowych wpływów zarówno…
22 marca 2024
Papaja SMAK i PRZEPISY na obiad desery i smoothies
Papaja, znana również jako Carica papaya, jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych i cenionych owoców tropikalnych, które swoją popularność zawdzięcza nie…
20 marca 2024
Wielkanocne specjały dawniej i dziś
Uwielbiamy celebrować przedświąteczne chwile. Przygotowania do Wielkanocy rozpoczynamy, gdy tylko poczujemy na twarzy pierwsze promienie wiosennego słońca. Ozdoby wielkanocne pojawiają…
27 lutego 2024
Tinola PRZEPIS na klasyczną zupę kuchni filipińskiej
Zupa Tinola to klasyczne danie kuchni filipińskiej, będące esencją domowego ciepła i prostoty. Jest to bogata i aromatyczna zupa, w…
16 lutego 2024
Jicama Kłębian kątowaty Właściwości, zastosowanie i PRZEPISY na bulwę z Meksyku
Jicama, znana również jako meksykańska gruszka wodna lub słodki ziemniak, to korzeń rośliny Pachyrhizus erosus, który od wieków zajmuje ważne…