Przepisy
-
Przepis na aromatyczny wielkanocny żurek z kiełbasą z gęsi
Żurek to jedna z najpopularniejszych polskich zup i prawdziwy symbol zbliżającej się Wielkanocy. Bardzo często gości na świątecznym stole, a…
Czytaj dalej -
Przepisy na Wielkanoc: MAZUREK CZEKOLADOWY
MAZUREK CZEKOLADOWY – PRZEPIS SKŁADNIKI 200 g mąki pszennej 150 g masła 100 g mielonych orzechów laskowych lub włoskich 70…
Czytaj dalej -
Przepisy na Wielkanoc: SĘKACZ
SĘKACZ – PRZEPIS Składniki: 200 g bardzo miękkiego masła 100 g cukru pudru 100 g cukru białego kryształu 7 jajek…
Czytaj dalej -
Przepisy na Wielkanoc: BABKA WIELKANOCNA
BABKA WIELKANOCNA – PRZEPIS SKŁADNIKI 4 jajka 200 g masła Skórka i sok z 1 cytryny 180 g cukru 1…
Czytaj dalej -
Słodkiego Alleluja! Tajniki wielkanocnych ciast i aż 3 przepisy: baba, mazurek, pascha
Ciasta od wieków królują na polskim wielkanocnym stole. Któż nie marzy, aby w ten wyjątkowy świąteczny czas przyciągały uwagę domowników…
Czytaj dalej -
Niezawodny przepis na domowy majonez w kilka minut
Zbliżająca się Wielkanoc to czas, w którym niepodzielnie królują jaja. Ich tradycyjną oprawę stanowi majonez. Aby mieć pewność, że będzie…
Czytaj dalej -
Smaczny Dzień Kobiet – zaskocz ukochane kobiety już od rana!
8 marca to wyjątkowa data w polskim kalendarzu. Dzień Kobiet jest świętem, które niezależnie od okoliczności, zawsze obchodzone było z…
Czytaj dalej -
Kawa zwierzęca – pluta czy wydalona?
Niszowe kawy parzone są z ziaren odzyskanych ze zwierzęcych odchodów lub wyplutych przez małpy gustujące w łupinach. Z okazji Międzynarodowego…
Czytaj dalej -
2 lutego – Dzień Naleśnika. Czy znasz przepis na ten idealny?
2 lutego we Francji, Belgii i Szwajcarii to nie tylko Święto Ofiarowania Pańskiego, ale też dzień naleśnika. Jak każe wieloletnia…
Czytaj dalej -
Pierogi w starym-nowym wydaniu
Choć tradycja jedzenia gęsiny w Polsce sięga prawie XVII wieku, to wciąż nie serwujemy jej tak często, jak innych rodzajów…
Czytaj dalej