Przepisy
-
Tempeh PRZEPISY i właściwości Co to jest TEMPEH wędzony
Tempeh to tradycyjny indonezyjski produkt spożywczy wytwarzany z fermentowanych nasion soi. Jest ceniony zarówno za swoje wartości odżywcze, jak i…
Czytaj dalej -
Czarny CZOSNEK Fermentowany PRZEPISY Do czego dodać Zastosowanie
Czarny czosnek fermentowany to produkt, który w ostatnich latach zyskuje na popularności w kulinariach na całym świecie. Nie jest to…
Czytaj dalej -
Kasztany wodne PRZEPISY Jak smakują, zastosowanie KASZTANY wodne w puszce
Kasztany wodne, znane również jako water chestnuts, są popularnym składnikiem w wielu azjatyckich kuchniach. Pomimo swojej nazwy, nie są one…
Czytaj dalej -
Sinigang – tradycyjna filipińska kwaśna zupa – PRZEPISY
Sinigang to tradycyjna filipińska zupa kwaśna, która jest znana ze swojego charakterystycznego smaku i orzeźwiającego aromatu. Głównymi składnikami Sinigang są…
Czytaj dalej -
Pulpa z mango PRZEPISY jak wykorzystać na obiad lub deser
Mango, nazywane również „królem owoców”, to popularny składnik w wielu kuchniach świata. Jego soczyste i słodkie miąższ przyciąga miłośników owoców…
Czytaj dalej -
Anardana Suszone nasiona granatu PRZEPISY właściwości i zastosowanie
W świecie kulinarnym różnorodność składników jest naprawdę zdumiewająca. Anardana to jedno z tych słodko-kwaśnych cudeniek, które przez wieki kusiły podniebienia…
Czytaj dalej -
Naan chleb PRZEPISY Z czym jeść chleb naan i jak smakuje
Chleb naan to nieodłączny element kuchni indyjskiej, ceniony za swoją miękkość, lekko chrupiącą skórkę i delikatny smak. Jego nazwa pochodzi…
Czytaj dalej -
Jak smakuje Jackfruit PRZEPISY Jak jeść jackfruit w puszcze, co ugotować, uprawa
Jackfruit (Artocarpus heterophyllus), znany również jako chlebowiec indyjski, to roślina tropikalna pochodząca z Indii. Jest częścią rodziny morwowatych (Moraceae) i…
Czytaj dalej -
Baozi PRZEPISY na Azjatyckie Specjały na Parze
Baozi, tradycyjne azjatyckie pierożki na parze, od wieków rozpieszczają podniebienia smakoszy na całym świecie. Wywodzące się z Chin, baozi zdobyło…
Czytaj dalej -
Salak owoc Jak smakuje PRZEPISY właściwości i uprawa
Salak, znany również jako “wążowy owoc” ze względu na swoją charakterystyczną, łuskowatą skórkę, to owoc pochodzący z Indonezji. Rosną one…
Czytaj dalej