Kuchnia – gotowanie
-
Magia faszerowanych warzyw PRZEPISY na chayote, bataty i okrągłą cukinię
Warzywa od zawsze były podstawą zdrowej diety, ale nie muszą być nudne! Faszerowane warzywa to fantastyczny sposób, aby wzbogacić codzienne…
Czytaj dalej -
Balsamka OGÓRKOWATA PRZEPISY, uprawa, właściwości zdrowotne, cukrzyca
Balsamka ogórkowata (Momordica charantia) to roślina, która od wieków była stosowana w medycynie tradycyjnej, szczególnie w krajach Azji i Afryki,…
Czytaj dalej -
Festiwal Azjatycki, Sakura Festiwal Japoński i Festiwal Słodyczy Świata w Krakowie
Szukasz pomysłu na ciekawy weekend? Mamy dla Ciebie rozwiązanie! W dniach 13 i 14 kwietnia 2024 roku Hala Cracovia w…
Czytaj dalej -
Smaki FILIPIN Podróż kulinarna przez filipińską kuchnię i lokalne potrawy
Filipiny, archipelag składający się z ponad 7 tysięcy wysp, oferują bogatą i zróżnicowaną kulturę kulinarną, będącą efektem wielowiekowych wpływów zarówno…
Czytaj dalej -
Papaja SMAK i PRZEPISY na obiad desery i smoothies
Papaja, znana również jako Carica papaya, jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych i cenionych owoców tropikalnych, które swoją popularność zawdzięcza nie…
Czytaj dalej -
Wielkanocne specjały dawniej i dziś
Uwielbiamy celebrować przedświąteczne chwile. Przygotowania do Wielkanocy rozpoczynamy, gdy tylko poczujemy na twarzy pierwsze promienie wiosennego słońca. Ozdoby wielkanocne pojawiają…
Czytaj dalej -
Tinola PRZEPIS na klasyczną zupę kuchni filipińskiej
Zupa Tinola to klasyczne danie kuchni filipińskiej, będące esencją domowego ciepła i prostoty. Jest to bogata i aromatyczna zupa, w…
Czytaj dalej -
Jicama Kłębian kątowaty Właściwości, zastosowanie i PRZEPISY na bulwę z Meksyku
Jicama, znana również jako meksykańska gruszka wodna lub słodki ziemniak, to korzeń rośliny Pachyrhizus erosus, który od wieków zajmuje ważne…
Czytaj dalej -
Maqui Jagody z Chile Właściwości, zastosowanie i PRZEPISY
Maqui, znane również jako Aristotelia chilensis, to niewielkie, ciemnofioletowe jagody pochodzące z dzikich krzewów rosnących w gęstych lasach południowego Chile…
Czytaj dalej -
Jagody Camu Camu Właściwości i PRZEPISY na Superowoc z Amazońskiej Dżungli
Jagody camu camu, pochodzące z wilgotnych, tropikalnych lasów Amazonii, są coraz bardziej doceniane na całym świecie za ich wyjątkowe właściwości…
Czytaj dalej