Produkty
-
Yacon PRZEPISY i zastosowanie słodkiego skarbu z Andów na cukrzycę
Yacón (Smallanthus sonchifolius) to roślina pochodząca z Andów, uprawiana od wieków na północnych i centralnych obszarach Kolumbii, Ekwadoru, Peru oraz…
Czytaj dalej -
Tajska Bazylia Przepisy i zastosowanie aromatycznego zioła z Azji Południowo-Wschodniej
Tajska bazylia (Thai Basil, horapha) to wyjątkowe zioło, które odgrywa kluczową rolę w kuchniach Azji Południowo-Wschodniej, w tym Tajlandii, Wietnamu,…
Czytaj dalej -
Tajski Bakłażan PRZEPISY Uprawa w Polsce i zastosowanie
Tajski bakłażan, znany w lokalnym języku jako makhuea (มะเขือ), to niewielkie, kuliste warzywo o średnicy zbliżonej do piłki golfowej, które…
Czytaj dalej -
Olej z Pachnotki do jedzenia Właściwości i zastosowanie
Olej z pachnotki, pozyskiwany z nasion rośliny o nazwie Perilla frutescens, znanej również jako pachnotka zwyczajna, jest coraz bardziej popularnym…
Czytaj dalej -
Dracontomelon Co to jest i jak smakuje wietnamski owoc quả sấu
Dracontomelon to rodzaj roślin z rodziny nanerczowatych (Anacardiaceae), obejmujący kilka gatunków drzew owocowych. Jednym z najbardziej znanych gatunków jest Dracontomelon…
Czytaj dalej -
Chontaduro PRZEPISY Co to jest i jak smakuje pejibaye
Chontaduro, znane również jako “peach palm fruit” lub “pejibaye,” to owoc palmy Bactris gasipaes, która rośnie głównie w Ameryce Środkowej…
Czytaj dalej -
Kangkung PRZEPISY na Szpinak Wodny Rau muống
Kangkung, znany również jako szpinak wodny (Ipomoea aquatica), jest popularnym warzywem liściastym w Azji Południowo-Wschodniej. Pochodzący z rodziny powojowatych (Convolvulaceae),…
Czytaj dalej -
Łodyga lotosu PRZEPISY na azjatycki przysmak, również marynowany
Łodyga lotosu jest popularnym składnikiem w kuchniach azjatyckich, szczególnie w Chinach, Japonii, Korei i Wietnamie. Jest znana ze swojej chrupiącej…
Czytaj dalej -
Makhana co to jest JAK jeść PRZEPISY na skarb z Indii
Makhana, znane również jako fox nuts lub nasiona lilii wodnej, to nasiona pochodzące z rośliny Euryale ferox. Roślina ta jest…
Czytaj dalej -
Kalafior Romanesco PRZEPISY na zielony cud natury w twojej kuchni
Kalafior Romanesco, znany również jako brokuł Romanesco, to warzywo, które fascynuje zarówno swoją estetyką, jak i wartością odżywczą. Jego fraktalna…
Czytaj dalej