Produkty
-
Balsamka OGÓRKOWATA PRZEPISY, uprawa, właściwości zdrowotne, cukrzyca
Balsamka ogórkowata (Momordica charantia) to roślina, która od wieków była stosowana w medycynie tradycyjnej, szczególnie w krajach Azji i Afryki,…
Czytaj dalej -
Jicama Kłębian kątowaty Właściwości, zastosowanie i PRZEPISY na bulwę z Meksyku
Jicama, znana również jako meksykańska gruszka wodna lub słodki ziemniak, to korzeń rośliny Pachyrhizus erosus, który od wieków zajmuje ważne…
Czytaj dalej -
Maqui Jagody z Chile Właściwości, zastosowanie i PRZEPISY
Maqui, znane również jako Aristotelia chilensis, to niewielkie, ciemnofioletowe jagody pochodzące z dzikich krzewów rosnących w gęstych lasach południowego Chile…
Czytaj dalej -
Jagody Camu Camu Właściwości i PRZEPISY na Superowoc z Amazońskiej Dżungli
Jagody camu camu, pochodzące z wilgotnych, tropikalnych lasów Amazonii, są coraz bardziej doceniane na całym świecie za ich wyjątkowe właściwości…
Czytaj dalej -
Nasiona LOTOSU właściwości i zastosowanie skarbu kuchni azjatyckiej PRZEPISY
Nasiona lotosu, pozyskiwane z owoców rośliny Nelumbo nucifera, znane są i cenione w kulturach azjatyckich od tysięcy lat za ich…
Czytaj dalej -
Loquat Nieśplik Japoński Egzotyczny dar natury
Nieśplik japoński, znany również jako loquat, to owocowa roślina z rodziny różowatych (Rosaceae), która zyskuje coraz większą popularność na całym…
Czytaj dalej -
DAIKON Rzodkiew Japońska PRZEPISY Uprawa Właściwości
Rzodkiew Daikon, znana również jako rzodkiew biała lub rzodkiew japońska, jest warzywem korzeniowym, które od wieków zajmuje centralne miejsce w…
Czytaj dalej -
Pieprz SYCZUAŃSKI Jak smakuje Do czego użyć Czym jest PRZEPISY
W świecie bogatej i różnorodnej palecie przypraw, pieprz syczuański wyróżnia się jako jedna z najbardziej unikatowych i fascynujących gwiazd. Ten…
Czytaj dalej -
Trawa CYTRYNOWA Jak smakuje Do czego używać PRZEPISY
Trawa cytrynowa, znana jako Cymbopogon citratus, jest jednym z najbardziej popularnych i wszechstronnych ziół wykorzystywanych w kuchni oraz w tradycyjnej…
Czytaj dalej -
Serce PALMY czym jest i jak smakuje PRZEPISY
Serce palmy, znane również jako Heart of Palm, jest delikatnym i wyrafinowanym produktem spożywczym pozyskiwanym z wnętrza różnych gatunków palm.…
Czytaj dalej