Kuchenny Lifestyle
-
Podróż po kulinarnej Francji: Śladami regionalnych specjalności
Francja to prawdziwy raj dla miłośników dobrej kuchni, a każdy jej region oferuje niepowtarzalne doświadczenia kulinarne. Tamtejsze potrawy są odzwierciedleniem…
Czytaj dalej -
David Gaboriaud: Francuskimi technikami mocno inspirował się Modest Amaro
Kucharz podkreśla, że polscy szefowie kuchni często inspirują się niezwykle zróżnicowaną kuchnią francuską, czerpią z jej tradycji i bogactwa smaków. Jak zauważa,…
Czytaj dalej -
David Gaboriaud: Żabie udka i ślimaki są dla turystów. Francuzi nie jedzą ich codziennie
Według Davida Gaboriauda przy ocenie kuchni francuskiej Polacy często kierują się stereotypami i wśród najbardziej popularnych wymieniają żabie udka i ślimaki. Jego…
Czytaj dalej -
Doroczne Święto Dyni w Rzuchowej
Dyniastyczna impreza powraca! W weekend 5-6 października (w godz. 14-19) zapraszamy do ogrodu przy Centrum Produktu Lokalnego w Rzuchowej (gm.…
Czytaj dalej -
Festiwal Japoński, Festiwal Azjatycki, Festiwal Piwa, Wina i Trunków Rzemieślniczych w Krakowie
W weekend 5-6 października 2024 roku Hala Cracovia stanie się miejscem spotkania miłośników kultury, sztuki oraz kulinariów z całego świata.…
Czytaj dalej -
Festiwal Azjatycki, Festiwal Japoński, Festiwal Piwa, Wina i Trunków Rzemieślniczych w Krakowie
W weekend 5-6 października 2024 roku Hala Cracovia stanie się miejscem spotkania miłośników kultury, sztuki oraz kulinariów z całego świata.…
Czytaj dalej -
Wieczory i pikniki z muzyką w Winnicy Tarnowskiej
Mamy świetny plan na weekend! W piątek, sobotę i niedzielę (30 sierpnia – 1 września) odbędą się „Wieczory i pikniki…
Czytaj dalej -
Sekrety miodobrania
Proces zbioru miodu to złożony i precyzyjny rytuał, który wymaga od pszczelarzy wiedzy, cierpliwości i dbałości o detale. Pierwsze miodobrania…
Czytaj dalej -
Delektuj się na Pleśnieńskim Bachusie
To wyjątkowe wydarzenie cieszy się niesłabnącą i rosnącą popularnością, doskonale promując zarówno szeroko rozumiany region tarnowski, jak i markę turystyczną…
Czytaj dalej -
Polski rosół z azjatyckim aromatem: Jak połączyć tradycję z nowoczesnością
Tradycyjny polski rosół, z jego bogatym, mięsno-warzywnym smakiem, stanowi fundament polskiej kuchni i jest danie, które wielu z nas kojarzy…
Czytaj dalej